حدیث نبوی «به بهشت نگریستم بیشتر آنان فقیرانند و به جهنم نگریستم بیشتر آنان زنانند»
پرسش:
در نهج الفصاحه خواندم پیامبر (ص) فرمودند به بهشت نگریستم بیشتر آنان فقیرانند و به جهنم نگریستم بیشتر آنان زنانند و همین طور خواندم کمترین ساکنان بهشت زنانند، می خواستم علت این مساله را سوال کنم.
پاسخ:
توجه کنید که این امر به مسائل مهم عقیدتی برمی گردد، و در این زمینه مستندات ما باید بسیار قوی باشد یا از نص قرآن باشد و یا از احادیث متواتر، پس نکته اول که اینگونه احادیث باید بررسی دقیق و کارشناسی شود، نکته بعدی اینکه ما باید روایاتمان را با قرآن بسنجیم، در این باره قرآن خود صریحا در بسیاری از آیات ملاک رستگاری را بیان فرموده است که خلاصه اش ایمان و عمل صالح و خالص است، خداوند در قرآن می فرماید: یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیرٌ ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیرهها و قبیلهها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامیترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست خداوند دانا و آگاه است![1] پس جنسیت هیچ اثری در رستگاری ندارد.
بلکه با یک نگاه اجمالی می یابیم که بیشتر مردان هستند که گناه می کنند، گناهانی از قبیل قتل و غارت و دزدی و آزار و اذیت و ربا و ... شما شاهد این هستید که زندانیان مرد بسیار بیشتر از زندانیان زن هستند.
اما نکته مهم بعدی اینکه اگر چنانچه این روایت هم صحیح باشد هیچ ربطی به من نوعی ندارد، هر شخصی مسئول اعمال خودش است حال می خواهد بیشتر اهل جهنم زن باشند یا مرد، آنچه به من مربوط است این است که به وظایفم عمل کنم و همانگونه که خداوند وعده داده است وارد بهشت شوم.خداوند در این زمینه می فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ لا یَضُرُّکُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ إِلَی اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ جَمیعاً فَیُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَای کسانی که ایمان آوردهاید! مراقب خود باشید! اگر شما هدایت یافتهاید، گمراهی کسانی که گمراه شدهاند، به شما زیانی نمیرساند. بازگشت همه شما به سوی خداست و شما را از آنچه عمل میکردید، آگاه میسازد.[2]
منبع: پایگاه حوزه
/http://www.hawzah.net/fa/Question/View/63730
چهل پرسش دانشمندان مقیم نیویورک از علامه طباطبایی(ره)
در سال 1383 هجری قمری هر یکی از دانشمندان ایرانی مقیم نیویورک (آمریکا) پرسش های گوناگونی در زمینه های مختلف اسلامی از استاد علامه حضرت آقای طباطبائی نموده بود که معظم له پاسخ همه آنها را نوشته و یک جا به آن دانشمندان ایرانی فرستادند.
1. آیا زن و مرد در قانون اسلام مساوی هستند؟ 2. آیا زن می تواند در سیاست و کارهای مملکتی دخالت کند و با مرد مساوی باشد؟
خواستگاری که خدا فرستاده بود
خانم فریده، دومین دختر حضرت امام خمینی، قدس سره، در باره ازدواج حضرت امام چنین شرح می دهند: آقا (امام خمینی) با آقای ثقفی -صاحب تفسیر روان جاوید- یک دوست مشترک داشتند به نام آیت الله حاج سید محمد صادق لواسانی. ایشان وقتی فهمیده بودند که امام می خواهند ازدواج کنند؛ گفته بودند آقای ثقفی دو سه تا دختر دارند و خیلی خوبند. شما اگر می خواهید ازدواج کنید یکی از آنها را بگیرید. آقا هم گفته بودند شما خواستگاری کنید.
شهادت حضرت فاطمه (س)
لحظات وداع حضرت فاطمه علیهاالسلام
در اوراق تاریخ
در منابع شیعه و سنی در زمینه شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام مطالبی اعم از تاریخی و روایی ذکر شده است که در این مطلب اجمالا به آن میپردازیم.
سلیم بن قیس میگوید:
از ابنعباس شنیدم که میگفت: چون بیماری حضرت فاطمه علیهاالسلام شدید شد، علیعلیه السلام را طلبید و فرمود:
"وصیت میکنم تو را که بعد از من با امامه دختر خواهر من زینب ازدواج کنی و تابوت مرا چنانچه ملائکه برای من وصف کردند، بسازی، و نگذاری احدی از دشمنان خدا در[تشییعٍ] جنازه من حاضر شوند.